Rehabilitació de l’espatlla a Barcelona

Rehabilitació de l’espatlla a Barcelona

A Soma Sport Medical Center comptem amb un equip de professionals dedicat a brindar als nostres pacients la més alta qualitat en la recuperació i rehabilitació de l'espatlla. Les sessions de fisioteràpia s'adapten a les necessitats individuals de cada pacient i poden ajudar a alleujar el dolor, reduir la inflamació, millorar la mobilitat, enfortir els músculs, promoure la recuperació funcional de l'espatlla i ajudar a prevenir futures lesions.

Veure sessions i preusReserva la teva valoració gratuïta

En què consisteix?

La rehabilitació de l’espatlla pot ser un procés complex i exhaustiu, però ofereix resultats eficaços en la recuperació de la mobilitat i la força d’aquesta articulació. Els exercicis d’enfortiment i estiraments específics, les teràpies manuals, l’electroteràpia, entre altres tractaments que duem a terme a la clínica Soma Sport Medical Center, es poden combinar per a reduir el dolor i millorar la mobilitat i l’estabilitat de l’espatlla afectada.

Anatomia de l’espatlla

L’espatlla és una estructura anatòmica complexa formada per diversos ossos i articulacions que es connecten a través de músculs, tendons i lligaments. L’articulació glenohumeral és la més important i mòbil del cos, encara que també és inestable a causa dels elements que l’envolten.

Els ossos s’uneixen per a formar l’articulació de l’espatlla i permeten que el braç es mogui en diferents direccions. D’altra banda, el conjunt de músculs i tendons que es troben en l’espatlla són els encarregats de moure el braç i mantenir l’articulació estable mentre es realitzen les activitats quotidianes. Finalment, els lligaments són les estructures articulars que proporcionen estabilitat a l’articulació de l’espatlla i són crucials per a prevenir lesions en aquest.

Funcionament de l’espatlla: coordinació de moviments

El moviment d’elevació del braç és un moviment combinat de diverses articulacions que es coordinen per a aconseguir un moviment harmònic. Les diferents estructures que intervenen en la mobilitat del braç i la seva coordinació són les següents:

Mobilitat del braç i l’espatlla

La mobilitat del braç depèn de l’articulació glenohumeral, l’articulació escapulotoràcica i la clavícula esternal. L’articulació glenohumeral és una estructura en forma de bola i cavitat que permet moviments en totes les direccions, però també és una articulació inestable, ja que la seva estabilitat depèn dels elements *musculotendinosos i lligamentosos que envolten l’articulació. L’articulació escapulotoràcica és l’encarregada de l’elevació del braç sobre el cap i de la rotació del braç. La clavícula esternal es mou amb l’escàpula i permet que l’articulació glenohumeral es mogui en diferents plans.

Coordinació i moviments harmònics

Els diferents moviments del braç són el resultat de la coordinació de diverses articulacions i grups musculars. En l’elevació del braç, el múscul deltoide s’encarrega de l’abducció (allunyar el braç del cos) del braç i el múscul supraespinós s’encarrega de l’elevació del braç. També intervenen altres músculs com l’infraespinós i el rodó menor.

Per a aconseguir una elevació harmoniosa del braç, és important la coordinació entre les diferents estructures que intervenen en el moviment del braç i l’espatlla. Un factor clau és el maniguet rotador, un grup de músculs i tendons que estabilitzen el cap de l’húmer en la cavitat de l’escàpula durant els moviments del braç. Si el maniguet rotador no funciona adequadament, poden produir-se lesions com l’esquinçament del maniguet rotador, que limiten la mobilitat del braç.

Diagnòstic i tractament de les lesions de l’espatlla

Les lesions de l’espatlla són molt freqüents i poden ser causades per diverses raons, com l’exercici físic excessiu o activitats laborals repetitives. Per a dur a terme una rehabilitació eficaç de l’espatlla, és essencial que el nostre equip de fisioterapeutes professionals realitzin un diagnòstic precís de la lesió. Un diagnòstic precís de la lesió en l’espatlla és essencial per a determinar el tractament adequat i prevenir possibles conseqüències negatives. La realització de proves diagnòstiques, com la ressonància magnètica o l’ecografia, és essencial per a determinar la causa exacta de la teva lesió.

Tractaments de fisioteràpia per a lesions de l’espatlla

En la majoria dels casos, les lesions de l’espatlla poden tractar-se mitjançant fisioteràpia. Els tractaments de fisioteràpia de Soma Sport Medical Center poden incloure teràpies manuals, exercicis d’enfortiment i estiraments específics, i electroteràpia.

Cirurgia de l’espatlla: quan és necessària

En alguns casos, quan la lesió és greu o no ha millorat amb altres tractaments, es pot recomanar una cirurgia d’espatlla. L’artroscòpia de l’espatlla és una tècnica quirúrgica que permet reparar lesions en l’espatlla i el seu temps de recuperació pot variar, però sol durar entre 1 i 6 mesos.

Rehabilitació de l’espatlla: exercicis i teràpies

Exercicis d’enfortiment i estiraments de l’espatlla

Els exercicis d’enfortiment i estiraments són fonamentals en la rehabilitació de l’espatlla. Aquests exercicis s’adapten a la gravetat de la lesió i el teu estat físic, i es realitzen sota la supervisió dels nostres especialistes en fisioteràpia. Els exercicis d’enfortiment inclouen elevacions laterals del braç amb pesos o bandes elàstiques, extensions del braç cap endavant, aixecaments de manuelles i flexions del braç. Els exercicis d’estirament poden incloure girs suaus del coll, moviments circulars del cap i elevacions dels braços per sobre del cap.

Teràpies manuals i electroteràpia per a la rehabilitació de l’espatlla

Les teràpies manuals, com el massatge terapèutic i la mobilització articular, poden millorar la mobilitat de l’articulació de l’espatlla i reduir el dolor. L’electroteràpia, com la teràpia elèctrica transcutànea (TENS) i l’estimulació nerviosa elèctrica transcutànea (ENET), poden reduir la inflamació i millorar la circulació sanguínia en la zona afectada de l’espatlla.

Quant temps dura la rehabilitació de l’espatlla?

La durada de la rehabilitació de l’espatlla pot variar depenent de diversos factors, incloent-hi la gravetat de la lesió, el tipus de tractament necessari i la teva resposta individual al tractament realitzat.

En casos de lesions lleus o afeccions que no requereixen cirurgia, la rehabilitació de l’espatlla pot prendre al voltant de 4 a 8 setmanes. En casos de lesions més greus, com a trencaments de tendons o cirurgia de l’espatlla, la rehabilitació pot estendre’s de 3 a 6 mesos o fins i tot més, depenent del procés de cicatrització i la complexitat de la lesió. En aquests casos, se seguirà un pla de rehabilitació més complet, que pot incloure teràpia física intensiva, exercicis específics d’enfortiment, mobilització progressiva i teràpia manual.

A Soma Sport Medical Center, el fisioterapeuta encarregat del teu cas serà qui determini la durada estimada de la rehabilitació i qui ajustarà el teu pla de tractament segons sigui necessari per a aconseguir una recuperació completa i funcional de l’espatlla.

Per què dur a terme aquesta prova o tractament:

 • Tractar el dolor d'espatlla
 • Reeducar la postura per a prevenir l'aparició de la lesió
 • Reincorporar-se de manera reeixida a la pràctica esportiva o a la vida activa

Preus de Rehabilitació de l’espatlla a Barcelona

Els packs de sessions de fisioteràpia per a l'espatlla a Soma Sport Medical Center estan orientats a persones que sofreixen d'afeccions o lesions en aquesta articulació. Aquestes poden incloure tendinitis, bursitis, lesions del maniguet rotador, dislocacions, fractures, entre altres. Un fisioterapeuta especialitzat en el tractament de l'espatlla realitzarà una avaluació exhaustiva i desenvoluparà un pla de tractament personalitzat per a cada pacient.

Visites associades a la rehabilitació de l'espatllaPreu
Soma Valoració gratuïtaGratuïta
1a sessió de rehabilitació (1 h.)66€
5 sessions de rehabilitació (5% de descompte) 330 € 313 € (62,7 €/sessió)
10 sessions de rehabilitació (10% de descompte) 660 € 594 € (59,4 €/sessió)
15 sessions de rehabilitació (15% de descompte) 990 € 871 € (58,1 €/sessió)
20 sessions de rehabilitació (20% de descompte) 1.320 € 1.122 € (56,1 €/sessió)
Reservar online

Per què són tan freqüents les lesions a l'espatlla?

L'espatlla és propensa a lesions a causa de la seva estructura anatòmica i el seu ampli rang de moviment. L'espatlla és una articulació de tipus "bola i cavitat", la qual cosa proporciona una gran mobilitat, però també fa que sigui menys estable en comparació amb altres articulacions com el genoll o el maluc. A més, l'espatlla està envoltada per músculs i tendons que l'estabilitzen, però també poden ser susceptibles a tensions i lesions a causa de l'estrès repetitiu o a moviments bruscos.

Radiografía hombro

Lesions d'espatlla més comunes

Un factor que contribueix a la facilitat de lesions en l'espatlla és el fet que està involucrat en moltes activitats diàries i esportives que impliquen moviments repetitius o estressants. Entre les lesions més freqüents d'aquesta articulació es troben:

 • Tendinitis del maniguet dels rotadors
 • Luxació d'espatlla
 • Bursitis de l'espatlla
 • Lesions del làbrum
 • Espatlla congelada (capsulitis adhesiva)
 • Rehabilitación hombro

  Cobreix les despeses d'aquesta prova o tractament amb la teva mútua de salut

  Si tens una pòlissa d'assegurança de salut amb lliure elecció de professionals o reemborsament de despeses és possible que cobreixi aquest tipus de tractament. Sol·licita'ns una factura de la teva sessió i presenta-la davant de la teva mútua perquè et cobreixin (generalment entre un 80 i un 90% de total). Si la teva pòlissa no ofereix aquesta modalitat, potser pots canviar-la per una altra que sí ho faci per una diferència en la prima que et compensi. Algunes de les mútues que disposen de pòlisses d'aquest tipus són:

  Utilitzem un innovador sistema en línia per seguir els progressos del pacient

  Utilitzem l'última tecnologia per fer un seguiment dels exercicis que prescrivim per a la seva realització a casa, amb vídeos d'exercicis personalitzats, continguts formatius i mesurament de resultats, amb una innovadora app que al seu torn també permet fer videotrucades per resoldre dubtes.

  Especialistes en Rehabilitació de l’espatlla a Barcelona a Soma Sport Medical Center

  Daniel López

  Fisioteràpia esportiva

  • CEO de Soma Sport Medical Center
  • Diplomat en infermeria i fisioteràpia
  • Fisioteràpia esportiva
  • Fisioteràpia traumatològica
  • Tècniques invasives i ecografia

  Albert Marimon

  Fisioteràpia esportiva

  • Graduat en Fisioteràpia
  • Màster universitari en Fisioteràpia dels Esports d'Equip (FCB)
  • Post grau en Ecografia i tècniques invasives
  • Expert en readaptacions esportives i funcionals

  Àlex Campos

  Fisioteràpia esportiva

  • Graduat en Fisioteràpia
  • Màster en Fisioteràpia Esportiva
  • Expert en readaptació esportiva a camp
  • Formacions en teràpia miofascial

  Juan Rouco

  Fisioteràpia esportiva

  • Graduat en Fisioteràpia
  • Màster en Fisioteràpia i Readaptació als Esports d'Equip
  • Professor col·laborador de "Readaptació a la competició esportiva" al Grau de Fisioteràpia (Blanquerna-URL)
  • Expert en rehabilitació de lesions a través del treball de força
  • Titulat en Punció Seca per Travell&Simons

  Jordi Puig

  Fisioteràpia esportiva

  • Director tècnic de Soma Sport Medical Center
  • Graduat en Fisioteràpia
  • Graduat en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport
  • Certified Strenght and Conditioning Specialist (CSCS)
  • Especialista en readaptació de lesions
  • Formació complementària en tècniques manipulatives i en punció seca
  • Antropometrista ISAK 1
  • Certified Functional Strength Coach (CFSC)