VALORACIÓN GRATUITA
Recuperació de tendó d’Aquil·les: fisioteràpia especialitzada

Recuperació de tendó d’Aquil·les: fisioteràpia especialitzada

A Soma Sport Medical Center comptem amb especialistes en medicina i fisioteràpia, així com entrenador personal per a dur a terme una correcta rehabilitació del tendó d'Aquil·les després d'una tendinitis. El nostre equip pluridisciplinari amb experiència i formació específica en les exigències pròpies de cada activitat i la repercussió de la lesió del tendó en altres parts del cos, tractarà aquesta malaltia per a aconseguir una bona recuperació i prevenir la seva futura reaparició.

Veure sessions i preusReserva la teva valoració gratuïta

En què consisteix?

La tendinitis d’Aquil·les o tendinitis Aquilea és una lesió comuna en corredors, així com altres esports que exerceixen pressió sobre aquest tendó, com el bàsquet, el tennis, el futbol, el voleibol o les arts marcials, entre altres, sobretot si reuneixen altres factors com un calçat inadequat, una edat major de 30 anys o propensió genètica.

Es tracta d’una lesió comuna que afecta el tendó en la part posterior del turmell. Els tractaments no quirúrgics inclouen repòs, teràpies físiques i l’ús de calçat adequat. En casos severs, pot considerar-se el tractament quirúrgic. La recuperació i prevenció impliquen estiraments, enfortiment, i mesures preventives.

Eradicació del dolor

En aquesta fase es fan sessions de fisioteràpia combinades amb la presa d’antiinflamatoris prescrits pel nostre metge esportiu. El nostre equip de fisioteràpia podrà aplicar teràpies manuals com estiraments, massatges, pressions, aplicació de calor o fred, etc. per aconseguir estirar i enfortir el tendó, així com enfortir la fàscia plantar, els bessons i altres músculs de la part inferior de les cames. Aquest tractament es prolongarà més enllà del moment en què desaparegui el dolor, per evitar recaigudes.

Reeducació postural i reincorporació a la pràctica esportiva

L’entrenador personal de Soma acompanyarà el pacient en el procés de reeducació postural i readaptació esportiva o reincorporació a la vida activa. L’objectiu és assegurar l’èxit de la recuperació amb sessions d’exercicis personalitzats.

En casos en què el pes del pacient sigui determinant en la seva recuperació, és aconsellable revisar la pauta nutricional amb el nostre equip de nutrició.

Visites de podologia

Un cop completada la rehabilitació, es pot fer un estudi biomecànic de la marxa o la petjada del pacient per prevenir recaigudes utilitzant plantilles o calçat adequat. Això implicarà analitzar com els peus del pacient toquen el terra (per exemple, si té peus plans o arcs excessivament alts), quant pes suporta cada peu, com es mouen les articulacions i on es troba el seu centre de gravetat, entre d’altres coses.

A partir de l’anàlisi de la petjada, el nostre podòleg podrà prescriure un tractament amb suports plantars (plantilles) específiques per al pacient i/o recomanar un calçat concret.

Acompanyament del nostre metge esportiu

El procés de recuperació està supervisat pel nostre personal mèdic especialitzat. Tot i que en la majoria dels casos es pot tractar la tendinitis d’Aquil·les amb el mètode descrit anteriorment, en alguns casos pot ser necessari recórrer a injeccions o, en els més greus, a una operació.

Hi ha riscos en l’execució de la rehabilitació?

Alguns pacients tracten la tendinitis d’Aquil·les prenent antiinflamatoris pel seu compte i tornant a la pràctica esportiva quan no senten dolor, fins i tot de la mà d’un entrenador que no disposa de coneixements mèdics. Aquesta decisió sí que suposa un risc, mentre que, en comptar amb la supervisió d’un metge esportiu, recórrer a Soma Sport Medical Center garanteix una recuperació correcta del tendó d’Aquil·les amb la prescripció d’un tractament adequat, ja que es duu a terme prèviament un diagnòstic mèdic.

Ignorar la tendinitis d’Aquil·les pot convertir en crònic el mal de taló dificultant la pràctica esportiva i fins i tot les activitats quotidianes, podent afectar altres zones del cos si es canvia la petjada per alleujar el dolor, com el peu, el genoll, el maluc o l’esquena i fins i tot causar la ruptura del tendó.

Si tens qualsevol consulta, no dubtis a fer-nos-la sense cap compromís trucant-nos al +34 931 526 223 o mandándonos un WhatsApp al + 697 43 02 90.

Per què dur a terme aquesta prova o tractament:

 • Tractar el dolor del tendó d'Aquil·les
 • Reeducar la postura per prevenir l'aparició de la lesió
 • Reincorporar-se amb èxit a la pràctica esportiva o a la vida activa

Preus de Recuperació de tendó d’Aquil·les: fisioteràpia especialitzada

Els packs de sessions de recuperació d'una tendinitis d'Aquil·les de Soma Sport Medical Center estan orientats tant a esportistes professionals com a amateurs que es volen recuperar de la lesió i reduir la probabilitat de reaparició, revisant els seus patrons musculoesquelètics i viscerals per identificar errors posturals o d'esforç. Els packs que inclouen diverses disciplines (fisioteràpia, podologia, nutrició, entrenador personal…) compten amb descomptes addicionals. Consulta'ns per a més informació.

Visites associades a la recuperació de tendó d'Aquil·lesPreu
Soma Valoració GratuïtaGratuïta
Preu sessió (30 min) 40€
5 sessions de rehabilitació (30 min)200€ 186€ (37,2€/sessió)
10 sessions de rehabilitació (30 min)400€ 360€ (36€/sessió)
15 sessions de rehabilitació (30 min)600€ 528€ (35,2€/sessió)
Preu sessió (1h) 69€
5 sessions de rehabilitació (1h) 345€ 321€ (64,2€/sessió)
10 sessions de rehabilitació (1h) 690€ 621€ (62,1€/sessió)
15 sessions de rehabilitació (1h) 1033,33€ 911€ (60,7€/sessió)
Reservar online

Què és el tendó d'Aquil·les i quan es lesiona?

El tendó d'Aquil·les connecta l'os del taló amb el bessó. Si se sotmet a un estrès excessiu, pot desenvolupar una inflamació o irritació, anomenada tendinitis d'Aquil·les, que és la causa principal del dolor en aquest tendó, que pot ser molt agut. Si no es tracta a temps, pot afectar la fàscia plantar, degenerar el tendó (tendinosi) i fins i tot resultar en la seva ruptura, per a això caldria sotmetre's a cirurgia, que també podria ser necessària si els símptomes no cessen. El tractament estàndard de la tendinitis d'Aquil·les inclou descans, fisioteràpia i un calçat que proveeixi d'un suport adequat.

Lesión tendón de aquiles

Una lesió habitual en esportistes

La tendinitis d'Aquil·les és comuna en esportistes, especialment els que practiquen activitats que impliquen un moviment repetitiu d'impulsar-se amb els peus que pot lesionar els teixits, com els corredors (especialment els de velocitat), els futbolistes, els lluitadors d'arts marcials, els jugadors de bàsquet, etc. I és encara més comuna en homes i dones adults (especialment més grans de 30) que porten una vida sedentària però practiquen algun esport recreatiu físicament exigent alguna vegada a la setmana sense tenir el cos preparat, com futbol 7, ciclisme o voleibol platja.

Factors de risc entre no esportistes

La tendinitis d'Aquil·les també poden patir-la els que no practiquen esport: estudis duts a terme als Països Baixos, per exemple, revelen que 1,85 de cada 1.000 persones pateixen algun tipus de tendinopatia d'Aquil·les, de les quals un 35% estaven relacionades amb l'esport. Això vol dir que hi ha moltes persones que es lesionen fent un altre tipus d'activitats, com ara portar un calçat inadequat o treballar en tasques que exerceixen pressió sobre aquest tendó, com les de la construcció. L'edat avançada també és un factor clau, ja que amb els anys aquest tendó es va desgastant, així com els peus amb arc massa pronunciat o els peus plans i una tendència a la sobrepronació, és a dir, turmells que s'inclinen cap avall i cap l'interior més de 12 graus en caminar.

Una tendinitis d'Aquil·les sol requerir un programa de rehabilitació integral, que pot incloure fisioteràpia, entrenaments personals, programa de nutrició, podologia (per a plantilles o disseny de calçat, per exemple), etc.

Reservar cita

Tendón de Aquiles lesión

Una tendinitis d'Aquil·les pot requerir un programa de rehabilitació integral, que pot incloure fisioteràpia, entrenaments personals, programa de nutrició, podologia (per a plantilles, per exemple), etc.

Cobreix les despeses d'aquesta prova o tractament amb la teva mútua de salut

Si tens una pòlissa d'assegurança de salut amb lliure elecció de professionals o reemborsament de despeses és possible que cobreixi aquest tipus de tractament. Sol·licita'ns una factura de la teva sessió i presenta-la davant de la teva mútua perquè et cobreixin (generalment entre un 80 i un 90% de total). Si la teva pòlissa no ofereix aquesta modalitat, potser pots canviar-la per una altra que sí ho faci per una diferència en la prima que et compensi. Algunes de les mútues que disposen de pòlisses d'aquest tipus són:

Utilitzem un innovador sistema en línia per seguir els progressos del pacient

Utilitzem l'última tecnologia per fer un seguiment dels exercicis que prescrivim per a la seva realització a casa, amb vídeos d'exercicis personalitzats, continguts formatius i mesurament de resultats, amb una innovadora app que al seu torn també permet fer videotrucades per resoldre dubtes.

Especialistes en Recuperació de tendó d’Aquil·les: fisioteràpia especialitzada a Soma Sport Medical Center

Daniel López

Fisioteràpia esportiva

 • CEO de Soma Sport Medical Center
 • Diplomat en infermeria i fisioteràpia
 • Fisioteràpia esportiva
 • Fisioteràpia traumatològica
 • Tècniques invasives i ecografia

Jordi Puig

 • Director tècnic de Soma Sport Medical Center
 • Graduat en Fisioteràpia
 • Graduat en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport
 • Certified Strenght and Conditioning Specialist (CSCS)
 • Especialista en readaptació de lesions
 • Formació complementària en tècniques manipulatives i en punció seca
 • Antropometrista ISAK 1
 • Certified Functional Strength Coach (CFSC)

Albert Marimon

Fisioteràpia esportiva

 • Graduat en Fisioteràpia
 • Màster universitari en Fisioteràpia dels Esports d'Equip (FCB)
 • Post grau en Ecografia i tècniques invasives
 • Expert en readaptacions esportives i funcionals

Àlex Campos

Fisioteràpia esportiva

 • Graduat en Fisioteràpia
 • Màster en Fisioteràpia Esportiva
 • Expert en readaptació esportiva a camp
 • Formacions en teràpia miofascial

Juan Rouco

Fisioteràpia esportiva

 • Graduat en Fisioteràpia
 • Màster en Fisioteràpia i Readaptació als Esports d'Equip
 • Professor col·laborador de "Readaptació a la competició esportiva" al Grau de Fisioteràpia (Blanquerna-URL)
 • Expert en rehabilitació de lesions a través del treball de força
 • Titulat en Punció Seca per Travell&Simons