Prova d’esforç a Barcelona

Prova d’esforç a Barcelona

A Soma Sport Medical Center duem a terme proves d'esforç a Barcelona sobre bicicleta i sobre cinta, supervisades pel nostre metge esportiu, ja sigui derivades al nostre centre o per especialistes externs, per determinar la presència de patologies que puguin contraindicar la pràctica esportiva o bé limitar la capacitat desforç o rendiment, i així prevenir accidents com la mort sobtada. Disposem dels especialistes més qualificats, la maquinària més avançada i els millors serveis (taquilles, dutxes, etc.) a disposició dels nostres pacients.

Veure sessions i preusReserva la teva valoració gratuïta

En què consisteix?

Abans de la prova d’esforç

A més de concertar una visita amb el metge esportiu per dur a terme un examen físic i una anamnesi per avaluar la idoneïtat de la prova d’esforç i presentar informes mèdics en cas d’estar afecte de patologies o prendre medicaments que puguin afectar la pràctica d’activitat física, hauràs de:

 • No haver ingerit aliments, ni begudes alcohòliques, ni haver fumat les 3 hores prèvies a la prova.
 • No haver consumit cafeïna (te, cafè, refrescos, begudes estimulants, xocolates…) les 24 hores prèvies a la prova.
 • No haver fet exercici físic intens les 24 hores prèvies a la prova.

Preparació de la prova d’esforç

 • Utilitzar calçat i roba esportiva.
 • Portar rasurada la zona del tors per poder col·locar adequadament els elèctrodes adhesius i obtenir un registre correcte.
 • Arribar al centre 15 minuts abans de la realització de la prova per assegurar el bon funcionament del servei.

Procediment en una prova desforç

 • Se’t col·locaran pegats d’elèctrodes adhesius al tors sota la roba i es connectaran a l’aparell d’electrocardiograma.
 • Se’t prendrà la pressió abans de començar amb l’exercici.
 • Començaràs a caminar lentament a la cinta de córrer o a pedalar a la bicicleta estètica.
 • Durant l’exercici, el metge incrementarà progressivament la càrrega de treball, és a dir, els watts a la bicicleta estàtica (cicloergòmetre) o la velocitat a la cinta.
 • Quan l’equip mèdic consideri que ja té els resultats desitjats, acabarà l’exercici.
 • Se seguirà mesurant la freqüència cardíaca després de la finalització de lexercici.
 • Després d’aquesta prova, el metge esportiu de Soma Sport Medical Center realitzarà un informe sobre ella indicant tots els aspectes de salut i rendiment relacionats amb la prova.

EEn qualsevol moment pots sol·licitar que s’aturi la prova d’esforç si experimentes qualsevol dificultat, com ara mareig, mal al pit, etc.

Hi ha riscos en l’execució de la prova?

En general, es considera que les proves desforç són segures, atès que es fan sota l’estricte control d’un metge esportiu. Hi ha algunes reaccions poc comunes (ja que el metge realitza un examen físic, sol·licitarà informes se’n disposen i farà preguntes abans de la prova), com dolor al pit, marejos, desmais, arítmies o atacs cardíacs. No es farà una prova d’esforç, per exemple, a persones amb cardiopaties coronàries avançades. Si tens qualsevol consulta, no dubtis a fer-nos-la sense compromís trucant-nos al +34 931 526 223 o envia’ns un WhatsApp al + 697 43 02 90.

Per què dur a terme aquesta prova o tractament:

 • Presentar factors de risc (més de 35 anys, diabetis, colesterol alt, malalties cardiopulmonars diagnosticades...) que puguin limitar o desaconsellar la pràctica esportiva
 • Desitjar conèixer cardiopaties ocultes que puguin limitar o desaconsellar la pràctica esportiva
 • Voler conèixer les aptituds d'un esportista per a una rutina d'exercicis concreta (per exemple, d'alt impacte)

Preus de Prova d’esforç a Barcelona

Visites associades a una prova d'esforçPreu per sessió
Soma Valoració gratuïtaGratuïta
Prova d'esforç (1 h.)120 €
Reservar online

Cobreix les despeses d'aquesta prova o tractament amb la teva mútua de salut

Si tens una pòlissa d'assegurança de salut amb lliure elecció de professionals o reemborsament de despeses és possible que cobreixi aquest tipus de tractament. Sol·licita'ns una factura de la teva sessió i presenta-la davant de la teva mútua perquè et cobreixin (generalment entre un 80 i un 90% de total). Si la teva pòlissa no ofereix aquesta modalitat, potser pots canviar-la per una altra que sí ho faci per una diferència en la prima que et compensi. Algunes de les mútues que disposen de pòlisses d'aquest tipus són:

Utilitzem un innovador sistema en línia per seguir els progressos del pacient

Utilitzem l'última tecnologia per fer un seguiment dels exercicis que prescrivim per a la seva realització a casa, amb vídeos d'exercicis personalitzats, continguts formatius i mesurament de resultats, amb una innovadora app que al seu torn també permet fer videotrucades per resoldre dubtes.

Especialistes en Prova d’esforç a Barcelona a Soma Sport Medical Center

Dr. Jordi Ribas

Medicina de l'esport

 • Cap d'estudis i professor de Medicina de l'Educació Física i l'Esport a l'Escola de Medicina de l'Educació Física i l'Esport (Universitat de Barcelona)
 • Professor d'Anatomia i Embriologia Humana a la Facultat de Medicina (Universitat de Barcelona)
 • Codirector del postgrau en Nutrició, Suplementació i Farmacologia de l'esport a l'IL3 (Universitat de Barcelona)
 • Premi nacional 2012 de recerca en Medicina de l'Esport
 • Mas de setanta publicacions, comunicacions i ponències presentades en revistes i congressos nacionals i internacionals