VALORACIÓN GRATUITA
Menú per a esportistes a mida (evitant pautes estàndard no pensades pels teus objectius)

Menú per a esportistes a mida (evitant pautes estàndard no pensades pels teus objectius)

Encara que és fàcil trobar menús esportius setmanals estàndard publicats per centres de salut, nutricionistes, etc., que són equilibrats, saludables i variats, amb una alta aportació d'hidrats, baixos en calories i amb proteïnes d'alta qualitat, no sempre són adequats per a qualsevol esportista, ja que no tenen en compte els seus requeriments específics: l'esport i exercici físic que practiquen, el seu estil de vida, la seva història clínica, les seves preferències alimentàries, les seves possibles intoleràncies, etc. En Soma Sport Medical Center planifiquem un menú esportiu personalitzat en pocs dies.

Veure sessions i preusReserva la teva valoració gratuïta

En què consisteix?

 • 1

  Valoració gratuïta

  A la valoració gratuïta avaluem la història clínica, l’estat de salut, els hàbits alimentaris, les metes esportives i les preferències i inquietuds del pacient i li prenem mesures corporals amb instrumental específic.

 • 2

  Primera visita

  En aquesta visita lliurem la pauta nutricional completa al pacient, amb les necessitats alimentàries diàries i un programa de nutrició específica i els complements si són necessaris i li proporcionem les indicacions necessàries per aplicar-la.

 • 3

  Visites de seguiment

  Es tracta de visites en què comprovem l’eficàcia de la pauta nutricional monitoritzant l’efecte mitjançant la presa periòdica de mesures de pes, massa corporal, etc., per adaptar-la si cal, prioritzant-ne sempre la salut.

Per què dur a terme aquesta prova o tractament:

 • Pèrdua de pes
 • Control de la diabetis de tipus I i II
 • Hipertensió
 • Hipercolesterol
 • Intoleràncies i al·lèrgies (celiaquia, lactosa...)
 • Esportistes vegetarians / vegans (incloent dieta flexivegetariana, ovolàcteo vegetariana...)
 • Competició (dieta per alt rendiment, etc.)
 • Embaràs
 • Fertilitat
 • Insuficiència renal crònica
 • Augment de massa muscular
 • Menopausa

Preus de Menú per a esportistes a mida (evitant pautes estàndard no pensades pels teus objectius)

La primera visita amb el nostre nutricionista esportiu et permetrà obtenir un menú específic per a les teves necessitats com a esportista. Aquesta pauta està orientada a ser monitoritzada mitjançant visites de seguiment per valorar-ne l'efectivitat per aplicar canvis si cal, d'acord amb els factors que la condicionen.

Sessions de nutrició esportivaPreu
Soma Valoració gratuïtaGratuïta
Primera visita (45 min.)66€
Entrega del pla (30min.)51€
Visita de seguiment (30 min.)51€
Pack 5 visites (10% de descompte): 1ª visita + 4 visites de seguiment243 €
Pack 10 visites (15% de descompte): 1ª visita + 9 visites de seguiment446,25 €
Plecs cutanis (20 min.)35€
SuplementacióVeure servei
Pack DUO per a parelles 438 € 370 €
Reservar online

Cap esportista és igual que un altre

És probable que molts esportistes, professionals o amateur, siguin conscients de quins aliments són els seus aliats i quins han d'evitar, així com unes proporcions aproximades: saben que han de prioritzar els carbohidrats d'absorció lenta com ara la pasta o l'arròs i evitar els de mala qualitat com els sucres, i que han de menjar més proporció de verdures que de carn o peix. No obstant això, hi ha factors que condicionen què i com hem de menjar, com ara:

 • La intensitat de la pràctica esportiva (si som esportistes d'elit o amateur)
 • El tipus d'esports (de potència, de resistència...)
 • El sexe i l'edat de l'esportista
 • Les característiques corporals (pes, massa muscular...)
 • Les afeccions mèdiques (celiaquia, diabetis, intoleràncies...)
 • El nostre estat de salut en general (lesions, etc.)
 • Les nostres preferències alimentàries (vegans, vegetarians, etc.)
Resulta evident que si trobem un menú per a esportistes per internet o ens n'ha deixat un algú que no tenia les mateixes característiques que nosaltres no tindrà en compte aquest tipus de factors i que resultarà complicat adaptar-lo sense un acompanyament mèdic esportiu com el que ofereix Soma Sport Medical Center.

Esports de potència o força

Definim estratègies d'alimentació amb menús específics en esportistes d'halterofília, atletes de distàncies curtes o llançadors de pes o de perxa, etc. complementàries, i horaris per als àpats, ja que en aquest tipus desports els temps són especialment importants.

Esports de resistència

Duem a terme una planificació dietètica que tingui en compte l'estabilització de nivells de sucre i la construcció d'una musculatura de contracció lenta, amb prou ingesta de carbohidrats d'absorció lenta, per exemple. És el cas dels corredors de marató, la natació en aigües obertes o el ciclisme de carretera, entre d'altres.

Esports mixts de força i resistència

El nostre rol com a nutricionistes esportius amb aquest tipus d'esportistes (per exemple, en esports la competició dels quals dura 60 minuts o més -bàsquet, futbol, esports de combat, etc.-) és balancejar les necessitats de resistència i de força en la ingesta de nutrients per trobar el percentatge adequat.

Vegans i vegetarians

Optar per una dieta vegana o vegetariana no està renyit amb aconseguir qualsevol objectiu esportiu, inclòs l'augment de massa muscular. De fet, referents com Venus i Serena Williams, Novak Djokovic, Lewis Hamilton o Chris Paul són vegans. Dissenyem plans nutricionals amb gran varietat d'aliments i suplements que aporten el nivell de proteïnes de qualitat necessaris sense incorporar carn o peix o altres aliments de procedència animal.

Celíacs

Els esportistes que mengen sense gluten, entre els quals destaquen Novak Djokovic o Ivan Rakitic, s'enfronten al repte d'aconseguir cobrir les seves necessitats energètiques sense comptar amb aliments com la pasta, el pa, algunes barretes energètiques, etc. Elaborem plans nutricionals que tenen per objectiu assolir l'energia necessària mitjançant alternatives al blat, sègol i ordi que aporten grans quantitats d'hidrats de carboni complexos i sucres de qualitat.

Intolerants a la lactosa

Els esportistes que són intolerants a la lactosa poden tenir dificultats per obtenir prou calci i vitamina D si no mengen altres productes lactis o prenen suplements. També poden tenir problemes per obtenir prou proteïna si no mengen altres aliments rics en proteïnes, com carn, peix o llegums. Planifiquem la pauta alimentària d'aquests esportistes per cobrir aquestes necessitats nutricionals.

Diabètics

Practicar esports exigents patint diabetis és difícil, però grans esportistes ho han aconseguit. Aquests esportistes han de parar atenció a la seva ingesta de carbohidrats perquè els pot produir pujades de sucre, alhora que necessiten evitar la hipoglucèmia durant l'exercici per una insuficient ingesta d'aquest nutrient. El nostre menú per a esportistes diabètics inclou la quantitat correcta de fruites i verdures, així com productes integrals i proteïnes magres i suplements.

Suplementació adequada per a cada cas

Molts esportistes van a nosaltres frustrats perquè no aconsegueixen els seus objectius esportius amb una dieta específica per a esportistes. A Soma Sport Medical Center analitzem la seva pauta nutricional i, si cal, recomanem ajudes ergogèniques, que poden ajudar a augmentar la seva energia, força i resistència, augmentar la massa muscular i reduir el temps de recuperació després d'un entrenament o competició. A més, tenim opcions específiques de suplementació per a dietes veganes i vegetarianes, així com lliures de gluten, baixes en sucres o sense lactosa.

Cobreix les despeses d'aquesta prova o tractament amb la teva mútua de salut

Si tens una pòlissa d'assegurança de salut amb lliure elecció de professionals o reemborsament de despeses és possible que cobreixi aquest tipus de tractament. Sol·licita'ns una factura de la teva sessió i presenta-la davant de la teva mútua perquè et cobreixin (generalment entre un 80 i un 90% de total). Si la teva pòlissa no ofereix aquesta modalitat, potser pots canviar-la per una altra que sí ho faci per una diferència en la prima que et compensi. Algunes de les mútues que disposen de pòlisses d'aquest tipus són:

Utilitzem un innovador sistema en línia per seguir els progressos del pacient

Utilitzem l'última tecnologia per fer un seguiment dels exercicis que prescrivim per a la seva realització a casa, amb vídeos d'exercicis personalitzats, continguts formatius i mesurament de resultats, amb una innovadora app que al seu torn també permet fer videotrucades per resoldre dubtes.

Especialistes en Menú per a esportistes a mida (evitant pautes estàndard no pensades pels teus objectius) a Soma Sport Medical Center

Ricard Carreras

Nutrició esportiva

 • Graduat en Nutrició Humana i Dietètica
 • Màster en Nutrició Esportiva
 • Antropometrista ISAK 1
 • Postgraduat en Millora de la Composició Corporal