VALORACIÓN GRATUITA
Fisioteràpia per a l’Hèrnia Discal

Fisioteràpia per a l’Hèrnia Discal

A Soma Sport Medical Center comptem amb un equip de professionals dedicat a brindar als nostres pacients la més alta qualitat en la recuperació i rehabilitació de l'hèrnia discal. Les sessions de fisioteràpia s'adapten a les necessitats individuals de cada pacient, amb l'objectiu d'alleujar el dolor, reduir la inflamació, enfortir els músculs circumdants, millorar la mobilitat i la postura, i facilitar la recuperació general. Els nostres professionals especialitzats proporcionen un pla de tractament personalitzat i guien al pacient en el seu procés de rehabilitació proporcionant un tractament eficaç per als símptomes.

Veure sessions i preusReserva la teva valoració gratuïta

En què consisteix?

El tractament més eficaç per a l’hèrnia discal varia segons cada pacient. En la gran majoria de casos, el tractament no quirúrgic pot ser suficient per a reduir els símptomes i millorar la qualitat de vida del pacient. En altres casos, la cirurgia pot ser necessària per a tractar l’hèrnia discal. Els professionals de Soma Sport Medical Center avaluem cada cas i et guiem adaptant-nos a les teves necessitats.

Com valorem una hèrnia discal?

La valoració d’una hèrnia discal per part dels professionals de la nostra clínica mèdica esportiva es realitza de manera integral, tenint en compte diversos aspectes que inclouen la grandària de l’hèrnia.

Aspectes que tenim en compte:

 1. Avaluació dels símptomes: Realitzem una entrevista exhaustiva amb el pacient per a analitzar els símptomes presents, com a dolor a l’esquena baixa, irradiació cap a les extremitats, feblesa muscular o alteracions sensorials.
 2. Examen físic: Duem a terme un examen físic detallat, enfocant-nos en la columna vertebral, per a avaluar la mobilitat, la força muscular, els reflexos i la sensibilitat. Això ens permet identificar signes clínics de l’hèrnia discal i avaluar la resposta del pacient a diferents estímuls.
 3. Proves d’imatge: Una ressonància magnètica o una radiografia de la zona ens permetrà confirmar i avaluar en profunditat la presència i extensió de l’hèrnia discal.
 4. Grandària de l’hèrnia: En el cas d’una hèrnia discal extruida, el material gelatinós del disc intervertebral es desplaça més enllà dels confins del disc, exercint pressió sobre les estructures circumdants, com els nervis o la medul·la espinal, conformant una hèrnia de gran grandària. En el cas d’una hèrnia discal migrada, el material gelatinós del disc intervertebral es desplaça de la seva ubicació original i es mou a una altra part de la columna vertebral, allunyant-se de la seva posició inicial.
 5. Valoració funcional: També es pot realitzar una avaluació de la funcionalitat del pacient, tenint en compte la seva capacitat per a executar activitats diàries i esportives. Qüestionaris i escales d’avaluació específiques poden ser útils per a determinar l’impacte de l’hèrnia discal en la qualitat de vida i la capacitat funcional.
 6. Consideracions individualitzades: La valoració d’una hèrnia discal a Soma Sport Medical Center, així com altres diagnòstics, serà adaptada a les teves característiques individuals, incloent-hi el teu historial mèdic, nivell d’activitat esportiva i metes de recuperació. Això ens permetrà desenvolupar un pla de tractament personalitzat que abordi les necessitats específiques de cada persona.

Fisioteràpia per a l’hèrnia discal

La fisioteràpia és l’opció més recomanada per a tractar problemes d’hèrnia discal en la columna vertebral. El tractament inclou generalment tècniques com la teràpia manual, exercicis terapèutics específics, modalitats de tractament (com a calor o fred) i educació del pacient. L’objectiu és alleujar el dolor, reduir la inflamació, enfortir els músculs de suport, millorar la mobilitat i la postura, i promoure la recuperació general.

Fases del tractament

 • En la fase aguda de l’hèrnia discal, el tractament s’enfoca a controlar el dolor i la inflamació mitjançant tècniques de fisioteràpia, com l’aplicació de calor o fred, massatge, electroteràpia i exercicis de mobilització suau.
 • En la fase subaguda de l’hèrnia discal, es treballa en la reeducació postural i l’entrenament individualitzat, amb la finalitat de millorar la teva postura i la teva mobilitat articular. L’objectiu principal en aquesta fase és prevenir la reaparició del dolor i millorar la teva funcionalitat.
 • En la fase crònica de l’hèrnia discal, el tractament s’enfoca en el manteniment dels beneficis obtinguts durant les fases anteriors. S’utilitza un tractament a llarg termini, amb l’objectiu d’evitar la recurrència dels símptomes. Els exercicis direccionals juguen un paper clau en la rehabilitació de l’hèrnia discal. Aquests exercicis s’enfoquen a restaurar el rang de moviment perdut i controlar els símptomes.

Un fisioterapeuta del nostre equip t’ajudarà a determinar quins exercicis són específics per al teu cas i treballar en un pla de tractament personalitzat. A Soma Sport Medical Center tractarem de manera quirúrgica únicament aquelles hèrnies discals que provoquin una compressió nerviosa perifèrica que no cedeixi i no evolucioni favorablement amb fisioteràpia i/o medicació via oral.

Consells útils per a la recuperació de l’hèrnia discal

La recuperació de l’hèrnia discal pot ser un procés llarg i requereix un esforç continu del pacient. A Soma Sport Medical Center t’ajudem a accelerar el procés de recuperació i prevenir futures lesions.

Consells sobre la postura i el moviment

 • Mantingues l’esquena recta en asseure’s, dempeus i en caminar.
 • No romanguis en la mateixa posició per llargs períodes de temps. Fes pauses i canvia de posició amb freqüència.
 • Evita asseure’t en superfícies toves com a sofàs o coixins. Usa cadires amb suport lumbar.
 • Evita aixecar objectes pesats i, si és necessari, utilitza tècniques d’aixecament apropiades.
 • Mantingues una bona alineació del cap i el coll en usar l’ordinador o un dispositiu mòbil.

Reeducació postural

La reeducació postural és crucial per a la recuperació de l’hèrnia discal. Els nostres fisioterapeutes especialistes poden ensenyar-te tècniques per a millorar la teva postura i acció muscular. Algunes tècniques comunes inclouen l’entrenament de la respiració, l’activació del transvers abdominal i l’enfortiment del gluti major.

Quant temps triga a desaparèixer una hèrnia discal?

El temps que triga a desaparèixer una hèrnia discal pot variar significativament segons diversos factors, per la qual cosa no és possible proporcionar una estimació precisa sense una anàlisi individualitzada. Algunes hèrnies discals poden resoldre’s de manera espontània en qüestió de setmanes o mesos, mentre que unes altres poden requerir un tractament més prolongat. Les hèrnies solen anar a pitjor amb el pas dels anys si no són tractades per un especialista. No obstant això, algunes hèrnies discals de gran grandària i extruides arriben a desaparèixer després de deshidratar-se.

Per què dur a terme aquesta prova o tractament:

 • Tractar el dolor de l'hèrnia discal
 • Reeducar la postura per a prevenir l'aparició de la lesió
 • Reincorporar-se de manera reeixida a la pràctica esportiva o a la vida activa

Preus de Fisioteràpia per a l’Hèrnia Discal

Els packs de sessions de fisioteràpia per a l'hèrnia discal a Soma Sport Medical Center estan orientats a persones que sofreixen d'aquesta afecció en la columna vertebral. La fisioteràpia pot ser beneficiosa tant per a aquells que busquen una alternativa no quirúrgica com per a aquells que s'estan recuperant d'una cirurgia d'hèrnia discal.

Visites associades a la fisioteràpia de l'hèrnia discalPreu
Soma Valoració gratuïta Gratuïta
Preu sessió (30 min) 40€
5 sessions de rehabilitació (30 min)200€ 186€ (37,2€/sessió)
10 sessions de rehabilitació (30 min)400€ 360€ (36€/sessió)
15 sessions de rehabilitació (30 min)600€ 528€ (35,2€/sessió)
Preu sessió (1h) 69€
5 sessions de rehabilitació (1h)345€ 321€ (64,2€/sessió)
10 sessions de rehabilitació (1h) 690€ 621€ (62,1€/sessió)
15 sessions de rehabilitació (1h)1033,33€ 911€ (60,7€/sessió)
Reservar online

Què és una hèrnia discal?

La columna vertebral es compon de vèrtebres que estan separades per discos intervertebrals. Aquests discos tenen una part externa resistent i una part interna més suau, anomenada nucli pulpós. Una hèrnia discal es produeix quan el nucli pulpós sobresurt de la part externa del disc i comprimeix les arrels nervioses pròximes, la qual cosa provoca dolor i problemes de mobilitat.

Columna vertebral

Com evitar l'aparició d'una hèrnia discal?

 • Mantingues una postura adequada en tot moment.
 • Fomenta l'activitat física regular i l'exercici per a millorar la salut de la columna vertebral.
 • Evita el sedentarisme i els períodes prolongats d'inactivitat.
 • Practica una bona higiene postural en el treball i a casa.
 • Mantingues un pes saludable i evita l'obesitat.
 • Cobreix les despeses d'aquesta prova o tractament amb la teva mútua de salut

  Si tens una pòlissa d'assegurança de salut amb lliure elecció de professionals o reemborsament de despeses és possible que cobreixi aquest tipus de tractament. Sol·licita'ns una factura de la teva sessió i presenta-la davant de la teva mútua perquè et cobreixin (generalment entre un 80 i un 90% de total). Si la teva pòlissa no ofereix aquesta modalitat, potser pots canviar-la per una altra que sí ho faci per una diferència en la prima que et compensi. Algunes de les mútues que disposen de pòlisses d'aquest tipus són:

  Utilitzem un innovador sistema en línia per seguir els progressos del pacient

  Utilitzem l'última tecnologia per fer un seguiment dels exercicis que prescrivim per a la seva realització a casa, amb vídeos d'exercicis personalitzats, continguts formatius i mesurament de resultats, amb una innovadora app que al seu torn també permet fer videotrucades per resoldre dubtes.

  Especialistes en Fisioteràpia per a l’Hèrnia Discal a Soma Sport Medical Center

  Daniel López

  Fisioteràpia esportiva

  • CEO de Soma Sport Medical Center
  • Diplomat en infermeria i fisioteràpia
  • Fisioteràpia esportiva
  • Fisioteràpia traumatològica
  • Tècniques invasives i ecografia

  Jordi Puig

  • Director tècnic de Soma Sport Medical Center
  • Graduat en Fisioteràpia
  • Graduat en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport
  • Certified Strenght and Conditioning Specialist (CSCS)
  • Especialista en readaptació de lesions
  • Formació complementària en tècniques manipulatives i en punció seca
  • Antropometrista ISAK 1
  • Certified Functional Strength Coach (CFSC)

  Albert Marimon

  Fisioteràpia esportiva

  • Graduat en Fisioteràpia
  • Màster universitari en Fisioteràpia dels Esports d'Equip (FCB)
  • Post grau en Ecografia i tècniques invasives
  • Expert en readaptacions esportives i funcionals

  Àlex Campos

  Fisioteràpia esportiva

  • Graduat en Fisioteràpia
  • Màster en Fisioteràpia Esportiva
  • Expert en readaptació esportiva a camp
  • Formacions en teràpia miofascial

  Juan Rouco

  Fisioteràpia esportiva

  • Graduat en Fisioteràpia
  • Màster en Fisioteràpia i Readaptació als Esports d'Equip
  • Professor col·laborador de "Readaptació a la competició esportiva" al Grau de Fisioteràpia (Blanquerna-URL)
  • Expert en rehabilitació de lesions a través del treball de força
  • Titulat en Punció Seca per Travell&Simons