Fisioteràpia amb agulles, punció seca

Fisioteràpia amb agulles, punció seca

A Soma Sport Medical Center, comptem amb professionals altament capacitats i amb àmplia experiència en fisioteràpia amb agulles, incloent-hi la tècnica de punció seca per a tractar afeccions musculoesquelètiques i alleujar el dolor. En la nostra clínica esportiva ens esforcem per proporcionar un enfocament integral d'atenció, i la punció seca és una de les eines terapèutiques que utilitzem per a optimitzar els resultats dels nostres pacients. El nostre equip avaluarà la teva condició individualment i, si es considera adequat, s'aplicarà la tècnica de punció seca de manera precisa i segura.

Veure sessions i preusReserva la teva valoració gratuïta

En què consisteix?

Aquesta tècnica es basa en la utilització d’agulles d’acupuntura que s’introdueixen en els punts gallet, també coneguts com a “trigger points”, per a tractar-los.

Tipus de punció: superficial i profunda

Existeixen dos tipus de punció seca: la superficial i la profunda. L’elecció entre ambdues depèn de la malaltia a tractar i de com el fisioterapeuta avaluï el punt gallet. En la punció superficial, l’agulla s’introdueix en el teixit cel·lular subcutani, mentre que en la punció profunda, l’agulla s’introdueix fins al múscul buscant el punt gallet. En general, la punció profunda s’utilitza quan es necessita arribar directament al múscul per a tractar el punt gallet.

¿Què són els punts gallet?

Els punts gallet són àrees dels músculs que es mantenen en constant contracció a causa de l’alliberament continu de l’acetilcolina. Aquest estat de contracció fa que les fibres musculars no es relaxin i que es redueixi el flux sanguini en l’àrea afectada. La tècnica de punció seca és un mètode efectiu per a tractar aquests punts gallet, ajudant a trencar les fibres musculars afectades i eliminant d’aquesta manera les substàncies nociceptives, associades al dolor i inflamació. Aquests punts també poden ser el resultat de lesions musculars, estrès, mala postura, falta d’activitat física, entre altres factors. La fisioteràpia esportiva, incloent-hi la tècnica de punció seca, cerca desactivar aquests punts gallet per a alleujar el dolor i restaurar la funció muscular adequada.

Funcionament

En utilitzar agulles per a tractar els punts gallet, es destrueixen les fibres musculars danyades i s’eliminen substàncies relacionades amb el dolor i inflamació, permetent una major relaxació del múscul i afavorint la curació. També augmenta el flux sanguini i l’oxigenació en la zona afectada. L’efectivitat de la tècnica de punció seca en el tractament de punts gallet miofascials i malalties associades ha estat àmpliament comprovada, i s’ha demostrat que aquesta tècnica és un complement efectiu a altres tècniques fisioterapèutiques.

Quines patologies es tracten amb la tècnica de punció seca?

Dolors musculars que es poden tractar

La punció seca és una tècnica fisioterapèutica que s’empra per a tractar diverses malalties relacionades amb dolors musculars. Alleuja dolors en diferents zones del cos, incloent-hi els dolors cervicals, maldecaps, dolor lumbar, fatiga muscular, la tendinitis, bursitis i el túnel carpià. Tracta la rigidesa en les extremitats, espatlles i esquena, i el dolor associat a lesions esportives.

Patologies tractades amb punció seca

La punció seca és efectiva per a tractar la síndrome de dolor miofascial (SDM), un trastorn muscular que es caracteritza per la presència de punts gallet, causant dolor crònic i dificultats per a moure el múscul afectat. Altres trastorns musculoesquelètics tractats amb punció seca inclouen l’osteoartritis, la fibromiàlgia, la neuràlgia del trigemin, la síndrome del túnel carpià, la cefalea tensional i l’epicondilitis. També és eficaç en el tractament de la fibrosi muscular i dels problemes de genoll.

Altres tractaments fisioterapèutics i metges recomanats

Per a tractar les patologies musculoesquelètiques es pot combinar la tècnica de punció seca amb altres tractaments i tècniques, com la teràpia manual, l’electroteràpia, el massatge i la rehabilitació fisioterapèutica. A més, es poden utilitzar altres teràpies com l’acupuntura, la hidroteràpia i l’oxigenoteràpia. A Soma Sport Medical Center els nostres professionals realitzen una avaluació clínica prèvia per a determinar si aquesta tècnica és l’adequada per a tractar la patologia del pacient.

Beneficis de la punció seca

La punció seca, com a tècnica dins de la fisioteràpia, ofereix diversos beneficis per al tractament d’afeccions musculoesquelètiques:

 • Reducció de la inflamació i alleujament del dolor.
 • Millora de la funció muscular, promovent una major mobilitat i flexibilitat en la zona tractada.
 • Increment de la circulació local i acceleració en la recuperació de lesions musculars.
 • Complement a altres tractaments fisioterapèutics, com a exercicis d’enfortiment, estiraments i teràpia manual, potenciant així els resultats i optimitzant la rehabilitació.

L’eficàcia i l’èxit de la punció seca depenen de diversos factors, com mantenir una bona postura i realitzar els exercicis recomanats pels professionals de Soma Sport Medical Center.

Per què dur a terme aquesta prova o tractament:

 • Tractar les afeccions musculoesquelètiques
 • Millorar la circulació local i promoure la recuperació de lesions musculars i tendinoses
 • Reincorporar-se de manera reeixida a la pràctica esportiva o a la vida activa

Preus de Fisioteràpia amb agulles, punció seca

Els packs de sessions de fisioteràpia amb agulles a Soma Sport Medical Center estan orientats a esportistes, atletes, persones amb treballs físicament exigents, així com a aquells que experimenten dolor muscular o limitacions en la seva mobilitat. El tractament s'adapta a les necessitats individuals de cada pacient, considerant la seva condició, historial mèdic i objectius de rehabilitació, amb la finalitat de recuperar-se de les afeccions musculoesquelètiques.

Visites associades a la fisioteràpia amb agullesPreu
Soma Valoració gratuïtaGratuïta
1a sessió de rehabilitació (1 h.)66€
5 sessions de rehabilitació (5% de descompte) 330 € 313 € (62,7 €/sessió)
10 sessions de rehabilitació (10% de descompte) 660 € 594 € (59,4 €/sessió)
15 sessions de rehabilitació (15% de descompte) 990 € 871 € (58,1 €/sessió)
20 sessions de rehabilitació (20% de descompte) 1.320 € 1.122 € (56,1 €/sessió)
Reservar online

Què és la punció seca?

La punció seca és una tècnica especialitzada que utilitza agulles estèrils per a tractar afeccions musculoesquelètiques i alleujar el dolor.

Consisteix en la introducció d'una agulla fina a través de la pell en els punts musculars dolorosos sense infiltracions ni extracció de substàncies. Normalment, apliquem l'agulla sobre els "punts gallet" en el teixit muscular o miofascial per a millorar la circulació local i promoure la recuperació de lesions musculars i tendinoses.

Punción seca

Quantes sessions es necessiten per a tractar els punts gallet?

Depèn de la gravetat de la malaltia i del nombre de punts gallet que calgui tractar. Els nostres especialistes de Soma avaluen la situació del pacient i determinen el nombre de sessions necessàries per a tractar els punts gallet. En general, els tractaments solen requerir d'unes poques sessions i els pacients poden notar millores després de la primera sessió.

Puntos gatillo

Cobreix les despeses d'aquesta prova o tractament amb la teva mútua de salut

Si tens una pòlissa d'assegurança de salut amb lliure elecció de professionals o reemborsament de despeses és possible que cobreixi aquest tipus de tractament. Sol·licita'ns una factura de la teva sessió i presenta-la davant de la teva mútua perquè et cobreixin (generalment entre un 80 i un 90% de total). Si la teva pòlissa no ofereix aquesta modalitat, potser pots canviar-la per una altra que sí ho faci per una diferència en la prima que et compensi. Algunes de les mútues que disposen de pòlisses d'aquest tipus són:

Utilitzem un innovador sistema en línia per seguir els progressos del pacient

Utilitzem l'última tecnologia per fer un seguiment dels exercicis que prescrivim per a la seva realització a casa, amb vídeos d'exercicis personalitzats, continguts formatius i mesurament de resultats, amb una innovadora app que al seu torn també permet fer videotrucades per resoldre dubtes.

Especialistes en Fisioteràpia amb agulles, punció seca a Soma Sport Medical Center

Daniel López

Fisioteràpia esportiva

 • CEO de Soma Sport Medical Center
 • Diplomat en infermeria i fisioteràpia
 • Fisioteràpia esportiva
 • Fisioteràpia traumatològica
 • Tècniques invasives i ecografia

Jordi Puig

Fisioteràpia esportiva

 • Director tècnic de Soma Sport Medical Center
 • Graduat en Fisioteràpia
 • Graduat en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport
 • Certified Strenght and Conditioning Specialist (CSCS)
 • Especialista en readaptació de lesions
 • Formació complementària en tècniques manipulatives i en punció seca
 • Antropometrista ISAK 1
 • Certified Functional Strength Coach (CFSC)

Àlex Campos

Fisioteràpia esportiva

 • Graduat en Fisioteràpia
 • Màster en Fisioteràpia Esportiva
 • Expert en readaptació esportiva a camp
 • Formacions en teràpia miofascial

Albert Marimon

Fisioteràpia esportiva

 • Graduat en Fisioteràpia
 • Màster universitari en Fisioteràpia dels Esports d'Equip (FCB)
 • Post grau en Ecografia i tècniques invasives
 • Expert en readaptacions esportives i funcionals

Juan Rouco

Fisioteràpia esportiva

 • Graduat en Fisioteràpia
 • Màster en Fisioteràpia i Readaptació als Esports d'Equip
 • Professor col·laborador de "Readaptació a la competició esportiva" al Grau de Fisioteràpia (Blanquerna-URL)
 • Expert en rehabilitació de lesions a través del treball de força
 • Titulat en Punció Seca per Travell&Simons