VALORACIÓN GRATUITA
Estudi biomecànic de la marxa a Barcelona

Estudi biomecànic de la marxa a Barcelona

A Soma Sport Medical Center som especialistes en analitzar, diagnosticar i tractar problemes podològics. Per això, realitzem un estudi biomecànic de la marxa, comunament anomenat també estudi de petjada, per presentar alguna lesió, dolor que pugui estar provocat per una compensació del cos d'una mala alineació dels peus o les cames, un rendiment indesitjat en córrer, etc. Disposem dels especialistes més qualificats, la maquinària més avançada i els millors serveis (taquilles, dutxes, etc.) a disposició dels nostres pacients.

Veure sessions i preusReserva la teva valoració gratuïta

En què consisteix?

Gràcies a un estudi de petjada o estudi biomecànic de la marxa podem conèixer informació rellevant com la manera com recolzem els peus, el pes que suporta cadascun, com es mouen les nostres articulacions, quin és el nostre centre de gravetat, etc.

Aquesta informació és útil tant a corredors, que són els que més usualment se sotmeten a aquest estudi per prevenir o recuperar-se de lesions esportives o incrementar el seu rendiment, com a qualsevol persona de vida activa, inclosos els nens, ja que permet diagnosticar problemes com els peus plans, caminar amb els peus cap a dins, problemes d’equilibri que deriven en dolor lumbar o tendinitis als genolls… i en edats més avançades en deformitats, galindons, etc.

Un estudi biomecànic de la marxa permet detectar, entre d’altres:

 • Fascitis plantar
 • Tendinitis d’Aquil·les
 • Esquinços de turmell crònics
 • Neuroma de Morton
 • Periostitis tibial o dolor a les canyelles
 • Hallux valgus o galindons
 • Bursitis
 • Anisomelia o desigualtat a la longitud de les cames
 • Sesamoiditis

Abans de l’estudi biomecànic de la marxa

Hauràs de concertar una visita amb el podòleg esportiu per dur a terme un examen físic general i una anamnesi, així com aportar-li, si n’hi hagués, informes mèdics o resultats de proves prèvies.

Preparació de l’estudi biomecànic de la marxa

 • Utilitzar calçat i roba esportiva, que consti de pantalons o faldilla curta per poder explorar el peu i la cama.
 • Arribar al centre 15 minuts abans de la realització de la prova per assegurar el bon funcionament del servei.

Procediment en un estudi biomecànic de la marxa

El procediment d’un estudi biomecànic de la marxa amb Soma Sport Medical Center consisteix en tres parts:

 • Exploració a la llitera: hauràs de tombar-te a la llitera i el nostre podòleg inspeccionarà l’estat dels teus músculs i articulacions: quina forma tenen, com es mouen, on estan situats, etc. També prendrà mides i fotos.
 • Anàlisi dinàmica: hauràs de caminar i córrer amb sabatilles i sense a petició del nostre podòleg a la cinta de córrer perquè pugui comprovar com és la petjada, la cadència i l’alineació amb el peu del genoll i el maluc. Aquesta part es grava en vídeo per poder examinar-la a posteriori.
 • Anàlisi estàtica (estudi de l’empremta plantar): hauràs de situar-te sobre una plataforma optomètrica o plataforma de pressions connectada a un ordinador que permetrà al nostre podòleg obtenir imatges optomètriques per examinar la teva empremta plantar, quina pressió exerceix cada part, que permet saber el repartiment del pes al peu, quina flexibilitat presenta el peu quan està recolzat i l’angle que formen la cama i el peu, entre moltes altres informacions.

Després de l’estudi biomecànic de la marxa

A partir d’un diagnòstic correcte el nostre podòleg podrà prescriure un tractament com ara suports plantars (plantilles) a mida o recomanar un calçat determinat, i en conjunt amb l’equip de medicina esportiva i fisioteràpia pot elaborar un pla d’exercicis específics.

Hi ha riscos en l’execució de l’estudi?

Recórrer a Soma Sport Medical Center garanteix una exploració biomecànica correcta amb la prescripció d’un tractament adequat. En aquest sentit cal saber que hi ha establiments de venda de calçat o altres productes esportius que ofereixen estudis de la marxa que sí que poden suposar un risc, ja que no solen comptar amb un podòleg per fer un diagnòstic. Si tens qualsevol consulta, no dubtis a fer-nos-la sense compromís trucant-nos al +34 931 526 223 o envia’ns un WhatsApp al + 697 43 02 90.

Per què dur a terme aquesta prova o tractament:

 • Presentar lesions recurrents (esportives o no) com ara esquinços al turmell.
 • Haver detectat inestabilitat corporal (ensopegades, inclinació inadequada, pressió excessiva en alguna part de les cames o els peus…)
 • Notar dolor continuat a l'esquena, malucs, genolls, turmells…
 • Experimentar mal de creixement en el cas dels infants.
 • Tenir les cames de longitud desigual o deformitats als peus, com galindons, dits en martell, ulls de poll...
 • Desitjar conèixer les possibilitats de millorar la postura i els moviments en córrer per obtenir un millor rendiment.

Preus de Estudi biomecànic de la marxa a Barcelona

Visites associades a un estudi biomecànic de la marxaPreu per sessió
Soma Valoració gratuïtaGratuïta
Estudi60 €
Suports plantars (plantilles) per a adult200 €
Suports plantars (plantilles) per a nen180 €
Suports plantars esportius (plantilles) per a adults220 €
Visita de control de plantilles (cada 3-4 mesos)Gratuïta
Reservar online

Cobreix les despeses d'aquesta prova o tractament amb la teva mútua de salut

Si tens una pòlissa d'assegurança de salut amb lliure elecció de professionals o reemborsament de despeses és possible que cobreixi aquest tipus de tractament. Sol·licita'ns una factura de la teva sessió i presenta-la davant de la teva mútua perquè et cobreixin (generalment entre un 80 i un 90% de total). Si la teva pòlissa no ofereix aquesta modalitat, potser pots canviar-la per una altra que sí ho faci per una diferència en la prima que et compensi. Algunes de les mútues que disposen de pòlisses d'aquest tipus són:

Utilitzem un innovador sistema en línia per seguir els progressos del pacient

Utilitzem l'última tecnologia per fer un seguiment dels exercicis que prescrivim per a la seva realització a casa, amb vídeos d'exercicis personalitzats, continguts formatius i mesurament de resultats, amb una innovadora app que al seu torn també permet fer videotrucades per resoldre dubtes.

Especialistes en Estudi biomecànic de la marxa a Barcelona a Soma Sport Medical Center

Víctor Roca

Podologia esportiva

 • Llicenciat en Podologia per la Universidad de Barcelona
 • Màster en Ortopèdia per la Universitat Complutense de Madrid
 • Postgrau expert en infiltració intra-articular enintralesional per la Universitat Complutense de Madrid
 • Membre de la Societat Espanyola de Podologia Esportiva