VALORACIÓN GRATUITA
Colze de tennista o epicondilitis: rehabilitació esportiva

Colze de tennista o epicondilitis: rehabilitació esportiva

A Soma Sport Medical Center comptem amb un equip de professionals dedicat a brindar als nostres pacients la més alta qualitat en la recuperació i rehabilitació del colze de tennista. Tenim una extensa experiència en el tractament d'aquesta lesió o patologia i entenem la importància de proporcionar el tractament més eficaç per als símptomes, així com ajudar els nostres pacients a prevenir futures lesions.

Veure sessions i preusReserva la teva valoració gratuïta

En què consisteix?

Amb el nostre enfocament integral d’atenció, treballem per a ajudar els nostres pacients a curar la seva lesió de colze de tennista, millorar la seva qualitat de vida i tornar al seu esport o activitat de la manera més ràpida i segura possible.

Encara que el tractament sol variar segons la gravetat, el nivell d’activitat i la història clínica de cada pacient, la pauta més estesa de recuperació del colze de tennista inclou:

Etapa aguda: erradicació del dolor i treball en llitera

Durant aquesta etapa, el nostre objectiu principal és reduir el dolor i la inflamació a la zona afectada. Això es pot fer amb teràpia de calor i fred, aplicant calor a la zona afectada per reduir la inflamació i fred per ajudar a alleujar el dolor, mitjançant medicaments com antiinflamatoris no esteroidals, mitjançant massatges i estiraments específics per estimular el flux sanguini, etc.

Etapa subaguda: exercicis de fisioteràpia

Aquesta etapa té per objectiu la restauració del rang de moviment i la força muscular. Els nostres fisioterapeutes es centraren en realitzar exercicis d’estirament i mobilitat per augmentar la flexibilitat i reduir la rigidesa a la zona afectada, dins d’un enfoc holístic que pot incloure també estiraments de canell i estiraments d’espatlla, depenent de les zones afectades quan realitzen possibles moviments compensatoris i desequilibris musculars que poden afectar d’altres parts del cos. A més, el fisioterapeuta proporcionarà exercicis específics per treballar els músculs al voltant del colze per millorar la força i l’estabilitat, que es podran portar a terme gratuïtament a la nostra sala de fitness en l’horari que el pacient triï.

Etapa crònica i de reincorporació: reeducació postural i retorn a la pràctica esportiva

En aquesta etapa, el nostre enfoc consisteix a aconseguir una millora de la resistència, la força i les activitats funcionals específiques de l’activitat o l’esport del pacient. Això pot incloure exercicis com drills específics de l’esport, treball de pliomètria i entrenament funcional. Aquests exercicis busquen preparar la persona per a tornar a les seves activitats normals i ajudar-lo a recuperar la seva força i resistència normal.

També s’inclou el condicionament esportiu i un protocol gradual de retorn a l’esport, que ajudarà a la total recuperació i al tornar al rendiment previ a la lesió. L’entrenador personal de Soma Sport Medical Center treballarà estretament amb el pacient per desenvolupar un pla que l’ajudarà a tornar al seu esport i/o la seva activitat de manera segura i efectiva.

Acompanyament del nostre metge esportiu

Tot el procés de rehabilitació del colze de tenista compta amb la supervisió del nostre equip de medicina esportiva. Encara que en la majoria de casos es pot aconseguir la recuperació gràcies a tot el procés descrit anteriorment, en alguns pot ser necessària la prescripció d’infiltracions (corticoides, etc.), ultrasons o electroteràpia, làser de baix nivell per estimular el flux sanguini i el metabolisme cel·lular o, en els més severs, es pot aconsellar una cirurgia.

Hi ha riscos en l’execució del tractament?

No hi ha riscos en la rehabilitació del colze de tenista de fisioteràpia en una clínica especialitzada com Soma Sport medical Center, ja que compta amb la supervisió d’un metge esportiu que durà a terme un diagnòstic mèdic i prescriurà un tractament adequat.

S’han donat casos de ruptura de tendons a causa de infiltracions repetides o presa d’antiinflamatoris que alleugen els símptomes sense tractar les seves causes, i no seguir amb una pauta de fisioteràpia adequada, generalment per un retorn a l’activitat massa ràpid, sense guardar el repòs adequat i sense respectar totes les etapes, que en els casos més severs poden allargar-se diversos mesos i fins i tot més d’un any.

Si tens qualsevol consulta, no dubtis a fer-nos-la sense compromís trucant-nos al +34 931 526 223 o enviant un WhatsApp al + 697 43 02 90.

Per què dur a terme aquesta prova o tractament:

 • Tractar el dolor del colze de tennista
 • Reeducar la postura per a prevenir l'aparició de la lesió
 • Reincorporar-se de forma exitosa a la pràctica esportiva o a la vida activa

Preus de Colze de tennista o epicondilitis: rehabilitació esportiva

Els packs de sessions de fisioteràpia per al colze de tennista a Soma Sport Medical Center estan orientats tant a esportistes professionals com amateurs que volen recuperar-se de la lesió i reduir la probabilitat de reaparició, revisant els seus patrons musculoesquelètics i viscerals per a identificar errors posturals o d'esforç. A més de fisioteràpia, és possible que sigui necessari una reeducació postural i seguir entrenaments amb el nostre entrenador personal. Els packs que inclouen diverses disciplines compten amb descomptes addicionals. Consulta'ns per a més informació.

Visites associades a la rehabilitació del colze de tennistaPreu
Soma Valoració GratuïtaGratuïta
Preu sessió (30 min) 40€
5 sessions de rehabilitació (30 min)200€ 186€ (37,2€/sessió)
10 sessions de rehabilitació (30 min)400€ 360€ (36€/sessió)
15 sessions de rehabilitació (30 min)600€ 528€ (35,2€/sessió)
Preu sessió (1h) 69€
5 sessions de rehabilitació (1h) 345€ 321€ (64,2€/sessió)
10 sessions de rehabilitació (1h) 690€ 621€ (62,1€/sessió)
15 sessions de rehabilitació (1h) 1033,33€ 911€ (60,7€/sessió)
Reservar online

Què és el colze de tennis i quan es lesiona?

El colze de tennista és una lesió per sobrecàrrega que afecta els tendons del colze. És causat pel moviment repetitiu del colze i el braç, com agafar una raqueta o dur a terme serveis en tennis. Els símptomes del colze de tennista poden incloure dolor, inflor i sensibilitat a la part exterior del colze. Si no s'hi fa front a temps i/o correctament pot convertir-se en una lesió crònica i debilitant, que no només dificulti la pràctica esportiva sinó que causi dificultat per a la realització de tasques quotidianes com escriure amb un ordinador, rentar-se les dents o portar la compra.

Lesión epicondrilitis

Una lesió que afecta el rendiment esportiu

L'epicondilitis o el colze de tennista en els esportistes sol produir-se per errors en la tècnica o a l'hora d'entrenar amb massa intensitat en poc temps, causant sobrecàrregues quan es fan moviments com ara colpejar o agafar eines com ara raquetes, bats, esquís o pals de golf. Aquesta sobrecàrrega limita el moviment i la força del colze i la resistència de l'articulació, provocant sensació de fatiga i dolor, entre altres.

A més, si la lesió no es tracta o si la persona segueix realitzant activitats o esports que afectin a aquesta zona, aquesta pot generar moviments compensatoris i desequilibris musculars que poden afectar altres parts del cos com el canell, els espatlles, el coll o l'esquena.

Factors de risc entre no esportistes

L'epicondilitis afecta tant els esportistes com els no esportistes. És més comuna en adults, particularment en els majors de 40 anys, i pot ser causada per esports, treballs i passatemps que involucren moviments repetitius del braç, com ara el tennis o el golf (d'aquí que també se l'anomeni colze de tennista o de golfista), com les tasques que requereixen l'ús continuat d'un martell, un tornavís, una clau anglesa o una serra, les tasques de costura, l'escriptura en ordinador durant moltes hores, la jardineria, les tasques domèstiques com netejar o rentar, etc. A Soma Sport Medical Center tractem la lesió independentment de com hagi estat causada.

Reservar cita

Dolor de codo

Cobreix les despeses d'aquesta prova o tractament amb la teva mútua de salut

Si tens una pòlissa d'assegurança de salut amb lliure elecció de professionals o reemborsament de despeses és possible que cobreixi aquest tipus de tractament. Sol·licita'ns una factura de la teva sessió i presenta-la davant de la teva mútua perquè et cobreixin (generalment entre un 80 i un 90% de total). Si la teva pòlissa no ofereix aquesta modalitat, potser pots canviar-la per una altra que sí ho faci per una diferència en la prima que et compensi. Algunes de les mútues que disposen de pòlisses d'aquest tipus són:

Utilitzem un innovador sistema en línia per seguir els progressos del pacient

Utilitzem l'última tecnologia per fer un seguiment dels exercicis que prescrivim per a la seva realització a casa, amb vídeos d'exercicis personalitzats, continguts formatius i mesurament de resultats, amb una innovadora app que al seu torn també permet fer videotrucades per resoldre dubtes.

Especialistes en Colze de tennista o epicondilitis: rehabilitació esportiva a Soma Sport Medical Center

Daniel López

Fisioteràpia esportiva

 • CEO de Soma Sport Medical Center
 • Diplomat en infermeria i fisioteràpia
 • Fisioteràpia esportiva
 • Fisioteràpia traumatològica
 • Tècniques invasives i ecografia

Albert Marimon

Fisioteràpia esportiva

 • Graduat en Fisioteràpia
 • Màster universitari en Fisioteràpia dels Esports d'Equip (FCB)
 • Post grau en Ecografia i tècniques invasives
 • Expert en readaptacions esportives i funcionals

Àlex Campos

Fisioteràpia esportiva

 • Graduat en Fisioteràpia
 • Màster en Fisioteràpia Esportiva
 • Expert en readaptació esportiva a camp
 • Formacions en teràpia miofascial

Juan Rouco

Fisioteràpia esportiva

 • Graduat en Fisioteràpia
 • Màster en Fisioteràpia i Readaptació als Esports d'Equip
 • Professor col·laborador de "Readaptació a la competició esportiva" al Grau de Fisioteràpia (Blanquerna-URL)
 • Expert en rehabilitació de lesions a través del treball de força
 • Titulat en Punció Seca per Travell&Simons

Jordi Puig

 • Director tècnic de Soma Sport Medical Center
 • Graduat en Fisioteràpia
 • Graduat en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport
 • Certified Strenght and Conditioning Specialist (CSCS)
 • Especialista en readaptació de lesions
 • Formació complementària en tècniques manipulatives i en punció seca
 • Antropometrista ISAK 1
 • Certified Functional Strength Coach (CFSC)